

Kodas: 4771506000561
Sudedamosios dalys: maistinė soda – natrio bikarbonatas 100%
Kilmės šalis: Vokietija
Marantos milteliai (krakmolas, gaunamas iš marantos šaknies) puikiai pakeičia kiaušinį kepiniuose.
Dribsniai turtingi B grupės vitaminais, visų rūšių amino rūgštimis. Didelė baltymų koncentracja. Gerina organizmo imuninę sistemą. Vartoti po du - keturis arbatinius šaukštelius per dieną. Dėl švelnaus sūrio skonio tinka salotoms, padažams, makaronams gardinti.
Čija sėklos yra puikus augalinis omega riebiųjų rūgščių (ypač Omega 3) ir lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis, suteikiantis visas būtinąsias amino rūgštis. Taip pat jose daug antioksidantų ir tirpios ląstelienos - net 10 gramų (arba 33% rekomenduojamos paros normos) dviejuose šaukštuose. Čija sėklose daug kalcio, fosforo, magnio, mangano ir kitų mineralų. Jose nėra gliuteno.
Barstykite ant košių ar salotų, berkite į kokteilius, sriubas, augalinį jogurtą ar kepinius vietoj linų sėklų ar aguonų. Čija sėklos puikiai sutirština kokteilius, sriubas, gali būti naudojamos gaminant čiją pudingą. Taip pat čija gali būti naudojamos kaip kiaušinių pakaitalas kepiniuose: sumaišyti 1 šaukštį sėklų su 3 šaukštais vandens ir leisti pastovėti 15 minučių.
Dumbliai suši gamybai. Įdarą dėti ant grublėtos pusės, kad lygioji lapo pusė liktų išoirėje.
Nielsen-Massey, Burbono vanilės ekstraktas gaminamas šaltuoju būdu iš rinktinių vanilės ankščių. Turtingo nuostabaus aromato. Košerinis. Be glitimo (be gliuteno).